Välkommen på halvdagskonferens – Aktiv transport 30/1

Vi vet att den rörelse vi gör varje dag, som en rutin i vardagen, spelar stor roll för vår hälsa. Att möjliggöra för aktiv transport där invånare ska kunna gå, cykla eller rulla till olika målpunkter är en av de viktigaste formerna av fysisk aktivitet. Aktiv transport kan även ge flera miljömässiga effekter med minskade klimatutsläpp, buller och luftföroreningar.

På denna halvdagskonferens kommer vi att möjliggöra diskussion och samverkan för att omvandla ord till handling. Det ges utrymme för djupare dialog kring ämnet aktiv transport, de utmaningar vi ser och framtidens lösningar. En god grund för dialogen är de korta föreläsningar som genomfördes under hösten, ta del av inspelningarna här.

Aktiv transport berör flera verksamhets- och förvaltningsområden inom kommun, region och civilsamhälle. Vi ser fram emot att träffa dig som är politiker eller tjänsteperson i Örebro län, tillsammans kan vi kraftsamla och skapa ett bättre Örebro län utifrån de tre hållbarhetsperspektiven: ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

INFORMATION

När: 30/1 kl 08.30 – 13.00. Registrering kl 8.30, programmet startar kl 8.45. Vi avslutar med gemensam lunch kl 12.15.

Plats: Kulturkvarteret. Fabriksgatan 4, Örebro.

Målgrupp: Politiker, chefer, planerare/strateger, verksamhetsnära inom området miljö, trafik- och service, samhällsplanering, kultur- och fritid, barn- och utbildning folkhälsa med flera i Örebro län.

Anmälan: Anmäl dig här. Sista dag att anmäla sig är den 14/1.

Konferensen är kostnadsfri tack vare samverkan mellan Rörelsenätverket och Pep kommun Örebro län. Deltagare utanför Örebro län kommer att debiteras 400 kr för deltagande.

Med vänliga hälsningar

Lucas Forsberg, Rörelsenätverket Örebro län.

Josefin Sejnelid, Pep kommun.

Dela med dig

Fler nyheter

Den lekfulla staden – Slutseminarie 20 november

Projektet Den lekfulla staden som har pågått i tre år har nu slutförts. Vid ett avslutande digitalt seminarium den 20 november där 150 personer deltog presenterade Sara Frödén från Örebro universitet och Mimmi Beckman från Örebro kommun hur projektet har gått och vilka resultat som uppnåtts. Projektet har finansierats av Vinnova och har genomförts av Örebro kommun, Örebro universitet, RF-SISU Örebro Län och Rörelsenätverket Örebro län.

Nätverket Rörelsefrämjande miljöer – En väg mot bättre folkhälsa

Rörelsenätverket har vid upprepade tillfällen välkomnat personer som är involverade i skapandet, utvecklandet och förvaltningen av olika miljöer till inspirerande möten, som har resulterat i en starkare gemenskap. Dessa sammankomster har utmynnat i ett nätverk som ser det ökade värdet av att strategiskt utforma miljöer som uppmuntrar till rörelse och fysisk aktivitet.

Vad händer när vi sammanför olika kompetenser och ger de förutsättningar att mötas?

För en tid sedan bjöd Rörelsenätverket in till en kunskapshöjande träff med föreläsningar och worshopande om att utveckla miljöer för ökad rörelse. Träffen har bland annat resulterat i ökad tillgänglighet i lekparker för personer med olika typer av funktionsnedsättningar.